Het Verhaal van Lin | Artiest Tweedehands Woondecoratie

Koalafied Storiesfebruari, 20215 Minutes

Lin Roosen
Lin Roosen

Schuren, schaven, zagen, lakken en nog meer schuren. Iets waar de meeste van ons niet mee bezig zijn op een doordeweekse dag. Voor Lin Roosen is daarentegen vaste prik. Deze creatieveling is de eerste artiest van het platform ‘Koalafied’. Sinds begin december staat zij al lekker te shinen met een aantal van haar eigen tweedehands producten. Maar hoe is ze er überhaupt bij gekomen om deze ambachtelijke pareltjes te maken? In deze blog vertellen we het verhaal van Lin Roosen: een lieve, zorgzame artiest uit Tilburg.

Verborgen schatten

Lins passie ontstond tijdens haar studie aan de Hogeschool voor de kunsten ArtEZ in Arnhem. Hier volgde ze de opleiding tot theater docent, waar ze verschillende decorstukken bouwde. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met het materiaal waar ze later haar duurzame ontwerpen mee zal maken: hout! Klasgenoten, leraren en vrienden adviseerde haar dit te halen bij de bouwmarkt, maar ja, niet iedere student zit zo breed als het gaat om centjes. Lin moest dus creatief zijn om genoeg hout bij elkaar te sprokkelen voor haar decor en ging op zoek naar alternatieve oplossingen. Al snel kwam ze erachter dat er genoeg mensen waren die iets overhadden. Een oude kast die op straat staat, een laminaatvloer die werd vervangen of een eettafel weggestopt in de schuur. Lin nam alles mee, zodat ze haar decor kon bouwen.

Artez - Hogeschool voor de Kunsten

Na haar studietijd ging ze aan de slag in een van de grote bouwmarkten. Dagelijks keek Lin vol ongeloof hoeveel nieuwe producten er werden weggegooid in enorme containers. “Een product met een deuk of krasje werd gelijk weggegooid. Het krijgt dan de stempel ‘niet makkelijk bewerkbaar’ of ‘niet in perfecte conditie’.’’ Voor haar was dit het moment om haar creativiteit, liefde voor tweedehands materiaal en handigheid als decorbouwer in te zetten. Net als in haar studietijd ging Lin op zoek naar materialen om hier unieke tweedehands producten van te maken.

Velgbijzettafel met opbergvak - Lin Roosen

Lins visie

Lin heeft nu een aantal producten op de schappen van Koalafied liggen, waaronder een bijzettafel gemaakt van een oude velg en hout, verschillende wijnrekken en duurzame slingers. Deze Koalafier zit niet graag stil en is constant op zoek naar nieuwe ontwerpen waar ze inspiratie uit kan halen. Haar ultieme doel is om al haar producten multifunctioneel te maken. “Hoe tof zou het zijn om één product te hebben wat voor meerdere taken gebruikt kan worden? Dat is pas echt duurzaam innoveren!”

Kinderen zien overal kunst in!

Naast haar passie als duurzame artiest, werkt Lin ook parttime bij de buitenschoolse opvang (BSO).  Haar werkdag begint hier met het ophalen van de kinderen. Na schooltijd gaat zij vervolgens met de bakfiets langs verschillende scholen om de kids weer op te halen. Aangekomen bij de BSO eten ze samen fruit en beginnen ze met activiteiten. Wat ze doen? Dat ligt aan de kinderen!… Lin kijkt samen met vijf andere begeleiders waar de kinderen behoefte aan hebben en bepalen zo hoe de rest van de dag eruit gaat zien. Lin zegt: “We doen van alles! Het ene moment zijn we aan het dansen, het andere moment zijn we brood aan het bakken of we kijken samen een film. Je weet nooit hoe je dag eruitziet en dat maakt mijn werk zo leuk!”

Als we aan Lin vragen met wie zij haar passie deelt voor gerecyclede producten zegt ze lachend: “Met de kinderen! Als we met de BSO buiten gaan spelen vinden de kinderen van alles. Een oud rietje, platgestampt blikje of de beukennootjes waarmee ze willen knutselen. Kinderen zien overal kunst in, dus ik denk dat ik mijn passie deel met mijn BSO-kinderen.”

Dankzij Lin en haar bijzondere tweedehands producten weet je zeker dat je unieke spullen koopt en tegelijkertijd meehelpt aan een duurzamere wereld. Geïnteresseerd in Lins producten? Neem dan een kijkje op onze shopping tree of bekijk haar persoonlijke pagina.