Een cadeautje krijgen is nog altijd één van de leukste dingen die er maar bestaan. Het gevoel wanneer je het papier openscheurt en het cadeautje uitpakt bezorgt iedereen een lach op zijn gezicht. Nu is het wel zo dat er aardig wat papier verspilt wordt, papier wat vervolgens gelijk weer wordt weggegooid. Precies, dit moet anders!

Gelukkig zijn er talloze manieren waarop duurzaam inpakken echt niet zo lastig is als je zou denken. We geven 8 tips hoe je duurzaam kan inpakken. lees snel verder!


Oude kranten Koalafied

Een oude krant

Heb je ooit wel eens een cadeautje gekregen in een oude krant? Nee dat dachten wij al. Juist omdat het eigenlijk niet zo vaak voorkomt is een oude krant prima inpakpapier. Zolang je de krant kiest die je die dag al gelezen hebt wordt er ook nog eens geen papier verspild. Moet je natuurlijk je krant wel een beetje netjes houden. Een koffievlek op je inpakpapier is niet waar je op zit te wachten!

Ecologisch verantwoord papier

Veel rollen pakpapier zijn voorzien van een klein plastic laagje. Dit zorgt ervoor dat het cadeautje mooi glimt. Klein nadeel is alleen wel dat je dit papier niet kunt hergebruiken. Vind je een oude krant net iets té ver gaan maar wil je jouw cadeautje wel duurzaam inpakken dan kan je kiezen voor ecologisch verantwoord inpakpapier. Dit is papier wat echt alleen bestaat uit duurzaam papier, papier wat je tenminste wel weer kunt recyclen.


Duurzaam inpakpapier Koalafied


Stapel schoenendozen Koalafied

Een versierde schoenendoos

Heb je een creatieve geest dan kun je natuurlijk altijd nog zelf een schoenendoos versieren. Door aan de haal te gaan met vrolijke stickers en andere versierinkjes zorg je voor een unieke doos waar je jouw cadeautje in kunt leggen. Aangezien deze verpakking net wat groter is kun je hem vullen met allerlei kleine cadeautjes voor de jarige job.

Een leuke envelop

Is je cadeautje juist zo klein dat je het op kunt vouwen zoals bijvoorbeeld een boekenbon? Dan is een envelop een super leuk alternatief. Een envelop kan net als een schoenendoos makkelijk versierd worden met tekeningetjes of stickers. Kijk eens bij de Bruna of de Primera als je op zoek bent naar een vrolijke envelop om te versieren.


Envelop Koalafied


behang woonkamer Koalafied

Duurzaam inpakken met behang

Ben je een tijdje geleden verhuist en heb je nog wat behang in de schuur liggen? Gebruik dit dan om jouw cadeautjes mee in te pakken! Behang is oersterk, hierdoor hoef je er niet bang voor te zijn dat het zal scheuren. Daar komt bij dat veel behangsoorten voorzien zijn van leuke printjes. Zo hoef je er zelf eigenlijk niets meer aan te doen. Behalve het cadeau inpakken dan natuurlijk…

Een herbruikbare shopper

Steeds meer mensen lopen rond met een shopper op zak. Je kent ze wel, de tasjes die je tenminste wel opnieuw kunt gebruiken. Nu je betaalt voor plastic zakjes is een shopper dan ook echt een stuk handiger. Heb je een leuke shopper gevonden voor iemand anders en wil je er wat leuks bij doen dan kan je prima de shopper zelf gebruiken om het cadeautje duurzaam in te pakken. Bij Zalando kan je shoppers in alle mogelijke kleuren en maten vinden.


Rode shopper Koalafied

Draag je boompje bij!

Per product sponsort Koalafied € 0,25 aan de organisatie Treeforall. Zij planten tientallen hectare bos per jaar in Nederland en het buitenland. Koop een product in onze shop en help mee ontbossing tegen te gaan.

Bekijk meer informatie over Treeforall

Klerenkast Koalafied

Vrolijk lapje stof

Deze optie is echt alleen voor de mensen die het leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken. Met lapjes stof kun je heel wat doen. Zo kan je met een oud shirt bijvoorbeeld een groter cadeau inpakken. Om ervoor te zorgen dat alles goed bij elkaar blijft zitten kan je er een touwtje omheen doen. Origineel en het zorgt er ook nog eens voor dat je kledingkast wat minder vol is.

Alleen een lintje!

Heb je er wel eens bij stil gestaan dat je eigenlijk helemaal niet altijd inpakpapier nodig hebt? Je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een leuk lintje. Geef je bijvoorbeeld een lekker flesje wijn dan is cadeaupapier een beetje overbodig. Met een rood, goud of zelfs een gestippeld lintje is het ook al leuk om te zien.

Lintje Koalafied

To wrap it up...

Duurzaam inpakken is zoals je kunt zien echt niet zo lastig als je zou denken. Ook jij kan de stap maken richting een duurzame wereld. Zo kun je tegelijkertijd iemand blij maken met een cadeautje en moeder aarde een steuntje in de rug geven, wie wilt dit nu niet?

Zin om in te pakken, maar geen cadeau om te versieren? Bekijk dan Koalafied shopping tree voor leuke duurzame goodies!